Muziekschool Up2Music / Jeugdfanfare SMIK

logo SMIK

Muziekschool Up2Music

Vanaf de leeftijd van 8 jaar kunnen kinderen bij ons notenleer volgen in onze eigen muziekschool om nadien een fanfare-instrument te leren bespelen. De lessen worden gegeven door een ervaren muzikante en lerares en de kinderen leren er niet alleen noten lezen, maar treden ook af en toe op samen met de jeugdfanfare.

Het inschrijvingsgeld bedraagt 75 euro per schooljaar voor wie notenleer en instrumentles volgt. De lessen gaan door op zaterdag in de Sint-Jozefkring, Mechelseweg 100, Kapelle-op-den-Bos.

Op zaterdag 9 en 16 september 2023 houden we een proefles van 9u tot 10u. Schrijf je nu in via mail naar smikvvz@gmail.com!

Na een semester notenleer, mogen de kinderen hun fanfare-instrument uitkiezen. Een fanfarebezetting bestaat uit koperblazers, saxofoon en slagwerk. De leerlingen van de muziekschool hebben dus een ruime keuze. Vanaf dan volgen ze wekelijks ook muziekles. Alleen of per twee oefenen ze op hun mondstand, ademhaling en leren ze deuntjes spelen. Ook deze lessen gaan door in de Sint-Jozefkring.

Notenleer voor volwassenen

Het is nooit te laat om te starten met muziek! Daarom organiseren we in het schooljaar 2023-2024 opnieuw een lessenreeks notenleer voor volwassenen. In twee jaar tijd leer je noten lezen, zonder enige muzikale voorkennis. De lessen duren telkens een uurtje en gaan door op zaterdagvoormiddag in de Sint-Jozefkring, Mechelseweg 100, Kapelle-op-den-Bos.

Bovendien start je na een semester notenleer ook met instrumentles. Kies een fanfare-instrument uit en sluit je aan bij onze warme vereniging. Onder de deskundige begeleiding van onze ervaren leraren ontdek je precies hoe je klank moet maken op een blaasinstrument of waar je juist moet slaan op dat slagwerk.

Op zaterdag 9 en 16 september 2023 houden we een proefles notenleer voor volwassenen van 10u tot 11u. Schrijf je nu in via mail naar smikvvz@gmail.com!

Jeugdfanfare SMIK

Als ze de noten en het instrument onder de knie hebben, komen de leerlingen ook elke woensdagavond van 19 tot 20 uur naar onze supertoffe SMIK-repetitie onder leiding van Yorick Roscam. Daar leren de startende muzikanten samen spelen met anderen. We doen dat ook graag voor publiek, met bijvoorbeeld optredens tijdens de Sint-Maartenviering, de kerstmarkt in Kapelle-op-den-Bos of deur aan deur tijdens Driekoningen.

Bij SMIK staat de boog natuurlijk niet altijd gespannen. We organiseren ook tal van leuke activiteiten en uitstappen doorheen het jaar. Zo gaan we graag eens op repetitieweekend, organiseren we een groot themaconcert, nemen we deel aan concerten met andere jeugdfanfares of doen we eens mee aan een wedstrijd. SMIK dat is een toffe bende die niet alleen aan de pupiter sfeer weet te maken. En uiteindelijk zien we onze jonge muzikanten graag doorgroeien naar de ‘grote fanfare’.