Up2Music – SMIK

logo SMIK

Muziekschool Up2Music

Vanaf de leeftijd van 8 jaar kunnen kinderen bij ons notenleer volgen in onze eigen muziekschool. De lessen worden gegeven door een ervaren muzikante en lerares en de kinderen leren er niet alleen noten lezen, maar treden ook af en toe op samen met de jeugdfanfare.

Het inschrijvingsgeld bedraagt 75 euro per schooljaar voor wie notenleer en instrumentles volgt. De lessen gaan door op woensdagavond in de Sint-Jozefkring, Mechelseweg 100, Kapelle-op-den-Bos.

Op woensdag 7 en 14 september 2022 houden we een proefles van 18u15 tot 19u. Schrijf je nu in via mail naar smikvvz@gmail.com!

Na een semester notenleer, mogen de kinderen hun fanfare-instrument uitkiezen. Een fanfarebezetting bestaat uit koperblazers, saxofoon en slagwerk. De leerlingen van de muziekschool hebben dus een ruime keuze. Vanaf dan volgen ze wekelijks ook muziekles. Alleen of per twee oefenen ze op hun mondstand, ademhaling en leren ze deuntjes spelen. Ook deze lessen gaan door in de Sint-Jozefkring.

Jeugdfanfare SMIK

Als ze de noten en het instrument onder de knie hebben, komen de leerlingen ook elke woensdagavond van 19 tot 20 uur naar onze supertoffe SMIK-repetitie onder leiding van Yorick Roscam. Daar leren de jonge muzikanten samen spelen met anderen. We doen dat natuurlijk ook graag voor publiek, met bijvoorbeeld optredens tijdens de Sint-Maartenviering, de kerstmarkt in Kapelle-op-den-Bos of deur aan deur tijdens Driekoningen.

Bij SMIK staat de boog natuurlijk niet altijd gespannen. We organiseren ook tal van leuke activiteiten en uitstappen doorheen het jaar. Zo gaan we graag eens op repetitieweekend, organiseren we een groot themaconcert, nemen we deel aan concerten met andere jeugdfanfares of doen we eens mee aan een wedstrijd. SMIK dat is een toffe bende die niet alleen aan de pupiter sfeer weet te maken. En uiteindelijk zien we onze jonge muzikanten graag doorgroeien naar de ‘grote fanfare’.