Up2Music – SMIK

logo SMIK

Muziekschool Up2Music

Vanaf de leeftijd van 8 jaar kunnen kinderen bij ons notenleer volgen in onze eigen muziekschool. De lessen worden gegeven door een ervaren muzikante en lerares en de kinderen leren er niet alleen noten lezen, maar treden ook af en toe op samen met de jeugdfanfare.

Het inschrijvingsgeld bedraagt 25 euro per schooljaar voor zowel de lessen als het lesmateriaal. Tijdens het eerste semester krijgen onze leerlingen enkel notenleer, die lessen gaan door in de lokalen van basisschool De Pepel op woensdagnamiddag. (Ingang langs het poortje aan de post)

Op 1 en 8 september 2021 houden we een proefles om 13u30. Wil je graag langskomen, stuur dan wel even een mailtje naar smikvvz@gmail.com!

Na een semester notenleer, mogen de kinderen hun fanfare-instrument uitkiezen. Een fanfarebezetting bestaat uit koperblazers, saxofoon en slagwerk. De leerlingen van de muziekschool hebben dus een ruime keuze. Vanaf dan volgen ze wekelijks ook muziekles. Alleen of per twee oefenen ze op hun mondstand, ademhaling en leren ze deuntjes spelen. Ook deze lessen gaan door in de lokalen van De Pepel.

Notenleer voor volwassenen

Het is nooit te laat voor muziek! Wil je als volwassene starten met notenleer en een fanfare-instrument leren bespelen?
Kom dan zeker langs in onze proefles op 6 en 13 september 2021 van 20u30 tot 21u30 in basisschool De Pepel! Schrijf je in via smikvvz@gmail.com.

Jeugdfanfare SMIK

Als ze de noten en het instrument onder de knie hebben, komen de leerlingen ook elke woensdagavond van 19 tot 20 uur naar onze supertoffe SMIK-repetitie onder leiding van Yorick Roscam. Deze repetitie gaat vanwege de coronamaatregelen tijdelijk door in de Sint-Jozefskring in Kapelle-op-den-Bos. Daar leren de jonge muzikanten samen spelen met anderen. We doen dat natuurlijk ook graag voor publiek, met bijvoorbeeld optredens tijdens de Sint-Maartenviering, de kerstmarkt in Kapelle-op-den-Bos of deur aan deur tijdens Driekoningen.

Bij SMIK staat de boog natuurlijk niet altijd gespannen. We organiseren ook tal van leuke activiteiten en uitstappen doorheen het jaar. Zo gaan we graag eens op repetitieweekend, organiseren we een groot themaconcert, nemen we deel aan concerten met andere jeugdfanfares of doen we eens mee aan een wedstrijd. SMIK dat is een toffe bende die niet alleen aan de pupiter sfeer weet te maken. En uiteindelijk zien we onze jonge muzikanten graag doorgroeien naar de ‘grote fanfare’.